Als leerkracht zijn de moderne technologieën als een interactief schoolbord en apps niet meer weg te denken in het dagelijks onderwijs dat je geeft aan de leerlingen.

Voor ieder wat wils

Tegenwoordig zijn er voor iedere groep op de basisschool apps beschikbaar die het onderwijs ondersteunen. Als leerkracht maak je zelf toetsen met apps als Kahoot of Socrative.

Voor groep 1 tot en met 3 is de Kenny erg populair, waar de kinderen spelenderwijs kennis maken met schrijfbewegingen, logische reeksen en ruimtelijke oriëntatie.

Bij de bovenbouw is Dropbox populair voor het delen, opslaan en bekijken van video’s, foto’s en bestanden in de cloud. Of Muiswerk woordenboek dat onmisbaar is. En zo zijn er nog honderden apps die dienen als ondersteuning in het lesprogramma en ontwikkeling van de leerlingen.

Communicatie met ouders

Maar als leerkracht is er nog iets waar je naast handige basisschool apps niet zonder kunt: goede heldere communicatie met de ouders. Als ouders goed op de hoogte zijn van alles wat er speelt, dan creëer je automatisch een hogere ouderbetrokkenheid. Tegenwoordig hoef je niet alleen meer via de gedrukte nieuwsbrief te communiceren. Middelen als WhatsApp, e-mail en facebook worden tegenwoordig steeds meer gebruikt door scholen. Nadelen hiervan zijn wel dat er misschien wat chaos ontstaat in de stroom informatie en reacties die komen of dat je als leerkracht niet zeker weet of alles daadwerkelijk door alle ouders gelezen wordt. Toch is er nu een handig alternatief, de app Parro. Deze app is gekoppeld aan het ouderportaal ParnasSys en is speciaal ontwikkeld voor een heldere en open communicatie tussen leerkracht en ouder(s). De kracht van deze app is dat je geen bericht kunt missen door de pushmeldingen, persoonlijk kunt communiceren, naar groepen berichten kunt sturen en activiteiten kunt plannen. Bovendien kan je ook bij het plannen van een activiteit hulp vragen van ouders, door bijvoorbeeld te vragen of ze chauffeur willen zijn voor een uitje of de broodjes en drankjes willen verzorgen voor een sportmiddag. Een activiteit wordt tevens in de agenda’s gezet zodat niemand meer iets kan missen.

In deze tijd van moderne technologie en diverse communicatiemogelijkheden is het belangrijk voor de ouderbetrokkenheid en dus het welzijn en ontwikkeling van het kind dat er door zowel school als ouders hun best gedaan wordt zo goed mogelijk samen te werken en open te communiceren. De moderne technieken dragen hier zeker hun steentje aan bij en zorgt voor gemak bij ouders en leerkrachten.

Hoe werkt Parro:

parro1 parro2parro3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

parro4 parro5 parro6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

parro7 parro8 parro9
Download hier de app: