Iedere leerkracht wil het best mogelijk onderwijs geven aan de leerlingen. Scholen zoeken naar de beste leermethoden en als leerkracht wil je dit zo goed mogelijk toepassen op alle individuele niveaus van de leerlingen zodat ze allemaal passend onderwijs krijgen. Maar dit is nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd.

Bottlenecks in de klas

Hoe kan je er nu voor zorgen dat jij als leerkracht gepersonaliseerd onderwijs kan bieden en kinderen die meer zorg vragen niet uit het oog verliest? Niet iedere leerling leert even snel en heeft hetzelfde niveau. Dat is niet nieuw. Het aspect tijd en adaptief lesmateriaal zijn vaak de bottleneck. Nakijken van opdrachten, extra aandacht aan een moeilijk lerende kinderen, dragen er niet aan bij extra leuke creatieve activiteiten te bedenken. Het lukt vaak niet iedereen dezelfde aandacht te geven die ze verdienen.

Meer digitale leermiddelen

Schermafbeelding 2018-02-08 om 09.01.27

De computer en het digibord zijn al jaren niet meer weg te denken in de klas. Maar als je het leertraject nog meer wilt optimaliseren, heb je daar niet genoeg aan. Bovendien willen scholen ook meegaan met hun tijd. Hoe pas je nieuwe technologie als adaptieve software met leermethoden nu toe in de klas? Adaptief houdt in lesstof dat zich aanpast aan het niveau van de leerling. Dat is het beste toepasbaar als iedere leerling een eigen device heeft. Het bedrijf Gynzy biedt dit totaalpakket aan: adaptieve software voor iPads en Chromebooks voor iedere leerling in de klas, inclusief devices en de juiste ondersteuning voor de leerkracht. Kinderen groeien deze tijd al op met tablets, smartphones, internet en social media. Dus waarom niet toepassen in het onderwijs? Als je de juiste middelen hebt, kan je hier als school alleen maar in mee gaan.

Hoe het werkt

Iedere leerling krijgt een eigen Chromebook of iPad. Door de adaptieve software krijgt iedere leerling lesstof op maat voorgeschoteld. De betere leerlingen moeten moeilijkere opdrachten uitvoeren. De zwakkere leerlingen krijgen eenvoudigere opdrachten tot ze de lesstof goed beheersen. Als leerkracht kan je bij ieder kind real time meekijken en direct feedback geven. Alle vorderingen worden bijgehouden, zodat je als leerkracht op ieder moment kunt bijsturen als dat nodig is. Als leerkracht behoudt je dus de regie. Voor leerlingen werkt deze manier van leren met deze nieuwe middelen ook extra motiverend. Het is immers van deze tijd.

Ervaar het zelf

Wil je zelf wel eens weten hoe het precies werkt? Wil je ontdekken hoe je adaptieve software in de klas kunt gebruiken en hoe het jou als leerkracht ontlast en meer tijd oplevert? In samenwerking met een aantal partners kan Gynzy scholen aanbieden om meteen klas Gynzy met gloednieuwe Chromebooks of iPads te testen. Dit is inclusief de adaptieve software van Gynzy, iPads of Chromebooks, het Mobile Device Management (MDM), persoonlijke begeleiding én starttraining bij op school.
Er zijn twee proefperiodes die steeds tussen twee vakantieperiodes plaatsvinden: tussen 19 februari en 27 april en tussen 7 mei en 20 juli. Uiteraard worden de exacte data met jullie als school afgestemd. Inschrijven kan geheel vrijblijvend via deze link. Wacht niet te lang, want er zijn maar een paar spots te bemachtigen. Na de proefperiode kunnen jullie als school zelf beoordelen of dit past bij jullie manier van onderwijs en of dit de toekomst is hoe jullie op school les willen geven.